doua cutii de enterol

Alege probioticul pe care nu uiți să-l iei. *

Previi sau tratezi, pe ENTEROL te bazezi.

Saccharomyces boulardii CNCM I-745 prezintă rezistenţă naturală la antibiotic şi poate să fie administrat în acelaşi timp cu acesta.
1. Neut C, Mahieux S, Dubreuil LJ. Antibiotic susceptibility of probiotic strains: Is it reasonable to combine probiotics with antibiotics? Med Mal Infect. 2017 Nov;47(7):477-483.
2. Adaptat după: Czerucka D. Alimentary Pharmacology & Therapeutics. 2007;26:767–778.

Diareea acută infecțioasă

VIRALĂ

Diareea infecțioasă este provocată, în 80% dintre cazuri, de virusuri. Rotavirusul este cauza principală a acestor infecții, în special în sezonul rece sau la începutul primăverii. Copiii sunt în special vulnerabili, mai ales în colectivități (creșe, grădinițe). Însă, în ultimii ani, s-a constatat o scădere a incidenței infecțiilor cu Rotavirus în Europa datorită vaccinării copiilor.

BACTERIANĂ

Aproape 20% dintre cazurile de diaree infecțioasă sunt cauzate de bacterii, transmise în special prin consumul de apă sau alimente contaminate. De aceea, infecţiile bacteriene sunt și cel mai greu de identificat. Febra mare, persistentă, diareea sanguinolentă sau cu mucus, sunt principalele simptome al acestui tip de infecție. Cele mai frecvente bacterii implicate în apariția acestui tip de diaree sunt: Salmonela, E.coli, Shigella.

PARAZITARĂ

Infecţiile parazitare sunt mai puţin comune, dar ele pot apărea la copiii care au consumat recent apă contaminată sau la cei care au călătorit în ţări în curs de dezvoltare. De regulă, diareea provocată de paraziții intestinali este întâlnită la copii, în 10% dintre cazuri. În plus, diareea cauzată de infecţiile parazitare durează mai mult decât celelalte cazuri de inflamații gastrointestinale. Cel mai întâlnit parazit intestinal este Giardia Iamblia.femeie cu durere de burta

Diaree bacteriană sau diaree virală?

Primele simptome de diaree pot sugera tipul infecției.

În cazul infecțiilor bacteriene pot apărea următoarele simptome: febră ridicată (peste 40°C), scaune cu sânge proaspăt, roșu deschis la culoare și dureri abdominale.

În cazul infecțiilor virale pot exista simptome respiratorii și stări de vomă.

În general, aceste forme acute de diaree durează 3-7 zile şi pot persista până la 2 săptămâni.Referințe:

Dinleyici & al. Expert Opin Biol Ther. 2012 Apr 12 (4): 395-410.