doua cutii de enterol

Alege probioticul pe care nu uiți să-l iei. *

Previi sau tratezi, pe ENTEROL te bazezi.

Saccharomyces boulardii CNCM I-745 prezintă rezistenţă naturală la antibiotic şi poate să fie administrat în acelaşi timp cu acesta.
1. Neut C, Mahieux S, Dubreuil LJ. Antibiotic susceptibility of probiotic strains: Is it reasonable to combine probiotics with antibiotics? Med Mal Infect. 2017 Nov;47(7):477-483.
2. Adaptat după: Czerucka D. Alimentary Pharmacology & Therapeutics. 2007;26:767–778.

Saccharomyces boulardii CNCM I-745

Saccharomyces boulardii…
o descoperire observaţională.

bacterii la microscop

La începutul anilor 1920, microbiologul Henri Boulard a observat în Indochina, în timpul unei epidemii că populaţia băştinaşă se tratează de diaree cu amestecul cojilor de la două fructe: litchee şi mangostine.

Observând produsul sub microscop, a reușit să recunoască că este o drojdie deja identificată a genului Saccharomyces, dar o nouă tulpină cu noi proprietăţi.

La întoarcerea sa în Franța, el a numit-o Saccharomyces boulardii.

În anii 1950, tulpina descoperită de Henri Boulard a fost vândută farmacistului François Vallet care a colaborat cu Michel Hublot și a fondat în 1953, Biocodex. Aceştia au început să vândă medicamentul sub denumirea comercială franceză ULTRA-LEVURE® din Franța.

Astăzi, dupa mai mult de 60 de ani, Saccharomyces boulardii CNCM I-745® este utilizat ca medicament în peste 100 de țări sub peste 17 denumiri comerciale. În Romania se găsește sub denumirea de Enterol.

Ce reprezintă CNCM I – 745®?

Pentru a explica semnificația denumirii CNCM I-745® trebuie să avem în vedere mai întâi că asemenea orcărui microorganism trebuie să fie înregistrat pentru a susține o cerere de brevet de invenție și a obține referințe pentru studiile clinice.

Tulpina Saccharomyces boulardii a fost depusă de către Biocodex în Franța, ca parte a Institutului Pasteur (Colecția Națională de Cultură de Microorganisme) şi astfel i-a fost atribuită referință specifică CNCM I-745®.

Această referință CNCM este exclusiv pentru tulpina Biocodex și nu este accesibilă fără acordul Biocodex subliniind unicitatea tulpinei Biocodex și evitând asimilarea cu alte tulpini de Saccharomyces boulardii.

Ce este și cum acționează?

Saccharomyces boulardii este o drojdie probiotică naturală, administrată pentru tratarea și prevenirea diareei. La nivelul tractului digestiv, Saccharomyces boulardii are proprietăți similare cu cele ale florei intestinale normale, mulțumită culturilor active naturale din drojdie.

Tulpina tratează și previne cazurile de diaree prin:

  • inhibarea efectelor patogene ale anumitor microorganisme;
  • stimularea imunității tractului intestinal.

Saccharomyces boulardii poate fi administrată împreună cu antibioticul?

Fiind o drojdie naturală, Saccharomyces boulardii este rezistentă la acțiunea antibioticelor. Din acest motiv, probioticele pe bază de drojdie pot fi administrate concomitent cu antibioticele, fără a necesita un timp de așteptare.

Ce sunt şi cum ne ajută probioticele?

Probioticele sunt microorganisme “bune” care atunci când sunt administrate în cantităţi adecvate conferă un beneficiu gazdei.

De cele mai multe ori, probioticele sunt recomandate pentru a susține sistemele organismului gazdă (precum sistemul digestiv) şi pentru recuperarea în urma unor afecţiuni, precum cele gastrointestinale, acţionând prin susținerea refacerii şi regenerării microbiotei.

Astăzi, avem două tipuri de microorganisme, bacterii sau drojdii, care pot sta la baza probioticelor. Acestea determinând proprietăţile terapeutice sau de prevenţie ale probioticului (de exemplu drojdia este rezistentă la antibiotic şi în consecinţă se poate administra în acelaşi timp cu antibioticul).

Nu toate probioticele sunt la fel

Calitatea și eficiența unui probiotic diferă în funcție de tipul de microorganism din formula sa (bacterie sau drojdie), de dovezile clinice și anii de experiență, de calitatea și controlul procesului de fabricație, de recomandările ghidurilor sau organizațiilor internaționale.